Як вибрати новорічну іграшку?

Як вибрати новорічну іграшку?


Скоро Новий Рік і час задуматися якими іграшками наряджати святкову ялинку. В магазинах представлена велика кількість новорічних іграшок: різного кольору, розміру, ціною. Але, є ще одне важливе питання - які іграшки безпечні для здоров'я?

Звертаємо увагу не тільки на барвистий вид, але і на інші ознаки:


Запах

Якісна пластмасова іграшка не повинна мати різких неприємних запахів. Якщо ви купуєте іграшки на морозі, то навряд чи зможете це визначити, саме тому необхідно це робити в магазинах. У теплі якраз і розкриваються усі «ноти» неякісної іграшки. Це правило стосується і гірлянд, і дощику.

Декор

Якщо у вас є діти, тим більш маленькі, варто ще більш відповідально підійти до вибору ялинкових іграшок. Якщо вибираєте пластмасовий варіант, він не повинен мати гострих кутів і країв. Також зверніть увагу на блискітки. Якщо вони обсипаються з іграшки, то такий варіант краще не брати. Дитина поторкає іграшку, а потім полізе пальцями в рот. Варто знати, що глітер може містити важкі метали.

Зверніть увагу і на кріплення іграшок, щоб вони не падали з ялинки. Особливо це стосується гірлянд із лампочками.

Вигляд

У якісної новорічної іграшки є упаковка, на якій вказана дата виробництва, склад, фірма-виробляє, країна, адреса та маркування. Попросіть продавця показати сертифікат якості. У складі іграшки ні в якому разі не повинно бути свинцю, ртуті або формальдегіду.

Розмір

По-перше, різні за розміром кулі будуть красиво виглядати, а по-друге, усім вистачить місця. Уявіть, якщо ви купите тільки величезні кулі, то їм буде тісно на ялинці. І звертайте увагу на вагу іграшки, щоб гілки ялинки не обвисали.

Також нагадаємо, що дітям до 3-х років не рекомендується давати гратися з іграшками. Наряджайте ялинку разом, але в руки дитині давайте тільки безпечні для здоров'я іграшки.


Новини